thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
3 osoba/osoby
Poziom
Łatwy

Składniki

Makaron wonton z polędwica i grzybkami shimeji by Mini Run

  • 150 g Makaron pszenny błyskawiczny wonton, Firma taotao
  • 150 g Grzybki shimeji brązowe lub białe, Zamiennik - boczniaki
  • O,5 puszki Bambusa w zalewie
  • 4 czubatych łyżek Zielonej pietruszka
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki Sos słodko-ostry
  • 2 łyżeczki sos teriyaki
  • 1 łyżeczek masła
  • 0,5 łyżeczki pieprz, mielony

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Marynata do mięsa: zmieszaj sos teryiaki z sosem słodko-ostrym oraz dwiema łyżkami oliwy sezamowej + pokrojony w paski czosnek.
    2. Mięso pokroj w cienkie plasterki i zmieszaj z marynatą, odstaw
    3. Surowe grzybki bez mycia wrzuć na roztopione masło na patelni i posyp pieprzem, smaż aż będą zarumienione, najlepej na ostrym gazie lub dużej mocy indukcyjndj
    4. Makaron wykonaj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
    5. Odsacz pędy bambusa z wody
    6. Mięso w marynacie wrzuć na gorąca sucha teflonowa patelnie i smaż około 1,5 minuty mieszając
    7. Ugotowany makaron wrzuć na patelnie wok i wymieszaj z pędami bambus, następnie wrzuć usmażone mięso, potem grzybki i posyp pokrojoną zielona pietruszka. Dopraw solą, pieprzem oraz sosem słodko-ostrym według swojego gustu smakowego.
    Smacznego

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Makaron wonton z polędwiczką i grzybkami shimeji by Mini Run

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY