Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Gazpacho z serem feta i bazylią
- 200 g Pomidory (malinowe) – 200 g
- 50 g Ogórek – 50 g
- 80 g Papryka czerwona – 80 g
- 1 ząbki Czosnek – 1 ząbek (5 g)
- 1 łyżek Ocet jabłkowy – 1 łyżka (15 g)
- 0,5 łyżeczki Sól – 1/2 łyżeczki
- 2 szczypty Pieprz, chili w proszku – 2-3 szczypty
- 15 g Oliwa z oliwek – 15 g
- 30 g Śmietanka 36% – 30 g
- 5 g Bazylia świeża – 1 garść (5 g )
- 20 g Ser feta – 20 g
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego przekładamy pokrojone w kostkę pomidory, ogórka i paprykę (możemy
zostawić trochę warzyw do dekoracji), ocet jabłkowy, sól, pieprz, chili. Miksujemy 20 s/ obr. 10.
2. Dodajemy oliwę i połowę śmietany (15 g). Miksujemy 10 s/ obr. 10.
3. Przelewamy do miseczki, polewamy pozostałą śmietanką, ozdabiamy warzywami pokrojonymi w
kosteczkę i świeżą poszatkowaną bazylią.
Gazpacho
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze