thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 6
opublikowany: 18/05/23
zmieniono dnia: 03/08/23

Składniki

pieczeń drobiowa z wątróbką

  • 400 gramy mięso mielone
  • 400 gramy wątróbka drobiowa
  • 2 łyżki majeranku, suszonego
  • 3 jajka
  • 1 cebula
  • 50 gramy oleju
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 2 ząbki ząbek czosnku

  • 1 kawałki bułka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    PIECZEŃ DROBIOWA Z WĄTRÓBKĄ
  1. 2. Wątróbkę pokroić w kawałki.
  2. 2. Jajka roztrzepać i namoczyć w nich bułkę.
  3. 3. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnićMiksowanie"Miksowanie" 7 s/obr. 5. Cebulę zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  4. 4. Dodać olej iwątróbkę, dusić bez założonej miarki 10 min/120°C/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 1.
  5. 5. Do naczynia miksującego dodać mięso mielone, namoczoną w jajku bułkę, sól, pieprz i majeranek, wymieszać 10 s/obr. 4. Powstałą masę przełożyć do formy keksowej (dł. ok. 35 cm), powierzchnię wygładzić kopystką.
  6. Miksowanie"Miksowanie" Podgrzewanie"Podgrzewanie" 6. Piec 60 min (180°C). Przed podaniem odstawić na ok. 2 godz. do całkowitego ostudzenia.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

pieczeń drobiowa z wątróbką

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?