Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
- TM 6
opublikowany: 15/11/23
zmieniono dnia: 15/11/23
Składniki
Potrawka z indyka (1600)
- 50 g cebuli
- 150 g ziemniaków
- 5 g bazylii, świeżej
- 90 g marchewki
- 30 g kukurydzy, konserwowej
- 120 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości
- 60 g papryki
- 5 g oliwy z oliwek
- 200 g pomidorów, z puszki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do miski odważ 120g indyka, następnie dopraw solą, pieprzem, ulubionymi przyprawami (sugerowane: papryka słodka) i wymieszaj z łyżeczką oliwy.
- Do naczynia miksującego dodaj 50 g cebuli.
- Dodaj 90 g marchewki, obranej i pokrojonej w mniejsze kawałki.
- Nałóż miarkę na pokrywę naczynia miksującego, ustaw obroty 5, czas 5 sekund.
- Do naczynia miksującego dodaj 60 g papryki pokrojonej w kostkę.
- Dodaj 30 g kukurydzy.
- Dodaj 150 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę.
- Dodaj 200 g pomidorów z puszki.
- Dodaj około 150g wody. Dopraw solą i pieprzem i dodaj większość bazylii.
- Dodaj zamarynowane mięso.
- Zamiast miarki na pokrywie naczynia miksującego umieść koszyczek. Ustaw obroty wsteczne 1, temperaturę 100 st C, czas 20 minut.
- Gotową potrawkę udekoruj pozostałą częścią bazylii.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?