Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
25 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 19/03/14
zmieniono dnia: 19/03/14

Składniki

farsz miesny

  • 20 gramów oleju
  • 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu
  • 1/2 płaskiej łyżeczki soli
  • 1 duża cebula
  • 500 gramów mięsa mielonego róznego
  • 500 gramów pieczarek

ciasto

  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • 30 gramów drożdży świeżych
  • 500 gramów mąki, pszennej
  • 2 jajka
  • 120 gramów masła
  • 125 gramów mleka
  • 1/2 płaskiej łyżeczki soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Farsz:


    Cebulę i pieczarki rozdrobnić 4s/obr5/. Dodac olej, dusić 5min/Varoma/Wsteczne/obr.2. Mięso mielone doprawić pieprzem i solą, usmażyć na patelni, dodać do pieczarek, wymieszać.

  2. Ciasto:


    Do naczynia miksującego włożyć jaja, drożdże, masło, cukier, mleko, podgrzać 4 min/37stopni C/obr2.


    Dodać resztę składników, wyrobić 3 min./Zablokowany/Interwał. Zostawić w TM do wyrośnięcia na ok.20 min (aż wyjdzie górą).


    Ciasto wyłożyć na stolnicę, podzielić na 3 części. Każdą część rozwałkować na długi prostokąt na grubość ok. 0,5 cm, wzdłuż prostokąta nałożyć farsz, zwinąć, krajać pod skosem na 5cm kawałki. Posmarować roztrzepanym jajkiem.


    Wstawić do wyrośnięcia do piekarnika na 10 min, temp. 50 stopni, następnie zwiększyć temp. do 190 stopni C i piec jeszcze 20-25 min. Najlepsze są jeszcze ciepłe.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Paszteciki drożdżowe Gosi - ze zmianami by Apik

Wydrukuj:

Komentarze