Składniki
farsz miesny
- 20 gramów oleju
- 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu
- 1/2 płaskiej łyżeczki soli
- 1 duża cebula
- 500 gramów mięsa mielonego róznego
- 500 gramów pieczarek
ciasto
- 1 płaska łyżeczka cukru
- 30 gramów drożdży świeżych
- 500 gramów mąki, pszennej
- 2 jajka
- 120 gramów masła
- 125 gramów mleka
- 1/2 płaskiej łyżeczki soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Farsz:
Cebulę i pieczarki rozdrobnić 4s/obr5/. Dodac olej, dusić 5min/Varoma//obr.2. Mięso mielone doprawić pieprzem i solą, usmażyć na patelni, dodać do pieczarek, wymieszać.
Ciasto:
Do naczynia miksującego włożyć jaja, drożdże, masło, cukier, mleko, podgrzać 4 min/37stopni C/obr2.
Dodać resztę składników, wyrobić 3 min.//. Zostawić w TM do wyrośnięcia na ok.20 min (aż wyjdzie górą).
Ciasto wyłożyć na stolnicę, podzielić na 3 części. Każdą część rozwałkować na długi prostokąt na grubość ok. 0,5 cm, wzdłuż prostokąta nałożyć farsz, zwinąć, krajać pod skosem na 5cm kawałki. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Wstawić do wyrośnięcia do piekarnika na 10 min, temp. 50 stopni, następnie zwiększyć temp. do 190 stopni C i piec jeszcze 20-25 min. Najlepsze są jeszcze ciepłe.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Pycha,można wykorzystać tez resztki mięs z lodówki .
Super przepis.
Super przepis na ciasto, farsz można modyfikowac,ja zrobiłam z pieczarkami i kapustą.Przepis polecam
bardzo fajny przepis ciasto super - bardzo dobrze się z nim pracuje. zamiast farszu użyłam pasztetu