Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
1
osoba/osoby
Poziom
--
Składniki
Gnocchi z indykiem i warzywami
- 150 g gnocchi
- 150 g piersi z indyka
- 25 g cebuli
- 10 g oliwy
- 80 g cukinii
- 100 g papryki
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 20 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego
- 3 pomidorów suszonych
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Na pokrywie naczynia miksującego postaw miskę i odważ do niej 150g mięsa. Następnie mięso pokrój w kostkę i dopraw delikatnie ulubionymi ziołami.
- Do naczynia miksującego dodaj 25g cebuli, 3 sztuki pomidorów odsączonych z oleju i rozdrobnij (3 sekundy, oborty5). Składniki zgarnij ze ścianek na dno naczynia.
- Dodaj 10g oliwy, 100g papryki pokrojonej w kostkę, 80g cukinii pokrojonej w kostkę.
- Dodaj mięso, 100g wody, 2 łyżki jogurtu, łyżeczkę bulionu, 20g koncentraru i ulubione przyprawy (sugerowane przyprawy: szczypta gałki muszkatałowej, szczypta pieprzu, 1/4 łyżeczki ziół włoskich, 1/4 łyżeczki soli).
- Na pokrywie naczynia miksującego umieść koszyczek i gotuj przez 20 minut na obrotach wstecznych w temperaturze 95 st.C. W tym czasie w garnku ugotuj gnocci.
- Dodaj ugotowane gnocci, przemieszaj kopystką i gotuj 2 minuty na obrotach wstecznych w temperaturze 98 st.C
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze