Czas przygotowania
35min
Czas całkowity
1h 35min
porcja/porcje/porcji
500
g
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 01/08/14
zmieniono dnia: 01/08/14
Składniki
- 5 g otrąb pszennych
- 10 g otrąb owsianych
- 15 g nasion słonecznika
- 5 g nasion dyni
- 5 g soli
- 1 płaskiej łyżeczki oregano
- 1 płaskiej łyżeczki bazyli
- 50 g drożdży
- 5 g cukru
- 0,5 litra ciepłej wody
- 5 g SIEMIE LNIANE
- 500 g mąki pszennej tortowej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Do naczynia miksującego włożyc wszystkie składniki, wyrobic
ciasto 2 min./"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto"
2.Wyrobione ciasto przełożyc do miski i zostawic na 30 min.do wyrośnięcia.
3.Jak już ciasto wyrośnie przełożyc do foremki keksowej wysmarownej i obsypanej płatkami jęczmiennymi,słonecznikiem,siemieniem lnianym.
4.Wierzch ciasta wygładzic mokrą ręką i piec w nagrzanym piekarniku 200*C 1 godzinkę.
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Wczoraj zrobiłem i już go nie ma trzeba znowu dziś zrobić. Chlebek wyśmienity polecam
Bardzo smaczny wyszedł chlebek[[wysiwyg_imageupload:2409:]]
rewelacja
wszystkim bardzo smakował, będzie często u nas gościł
młoda mama, początkująca kucharka
dziewczyny a mi wyszedł zakalec półtora godziny siedział
Witam, mnie również po przygotowaniu i wykonaniu zaleceń, przerazia konsystencja ciasta, ale po wyrośnięciu i upieczeniu, chlebek rewelacja. Polecam przepis
Przyznam że początkowo miałam wątpliwości co do konsystencji jaka wyszła po zmieszaniu składników ale końcowy efekt jest bardzo smaczny . Polecam.
bedziemy probowac
Dodaję do wypróbowania
Jestem ciekawy jak to smakuje, wygląda kusząco, trzeba spróbować