thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
35min
Czas całkowity
1h 35min
porcja/porcje/porcji
500 g
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 5 g otrąb pszennych
  • 10 g otrąb owsianych
  • 15 g nasion słonecznika
  • 5 g nasion dyni
  • 5 g soli
  • 1 płaskiej łyżeczki oregano
  • 1 płaskiej łyżeczki bazyli
  • 50 g drożdży
  • 5 g cukru
  • 0,5 litra ciepłej wody
  • 5 g SIEMIE LNIANE
  • 500 g mąki pszennej tortowej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia miksującego włożyc wszystkie składniki, wyrobic

    ciasto 2 min./Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto"

  2. 2.Wyrobione ciasto przełożyc do miski i zostawic na 30 min.do wyrośnięcia.

  3. 3.Jak już ciasto wyrośnie przełożyc do foremki keksowej wysmarownej i obsypanej płatkami jęczmiennymi,słonecznikiem,siemieniem lnianym.

  4. 4.Wierzch ciasta wygładzic mokrą ręką i piec w nagrzanym piekarniku 200*C 1 godzinkę.

  5. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

chleb wieloziarnisty

Wydrukuj:

Komentarze