Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
2 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 150 g woda
  • 15 g drożdży
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 350 g mąki pszennej
  • 0,5 płaskiej łyżeczki soli
  • 80 g sera feta
  • 1 płaskie łyżki oregano
  • 50 g czarnych oliwek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. do naczynia miksującego wlewamy wodę, oliwę i drożdże. Mieszamy 1 min 30 s w temperaturze 37 stopni/obr. 2.

    Dodajemy mąkę, oliwe, sól i wyrabiamy ciasto 3 min/interwał.

    Ser kroimy na małe kawałki. Oliwki i fetę dodajemy do ciasta i dodajemy chwile przed koncem wyrabiania/

    Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Formujemy dwa bochenki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy do wyrośnięcia (około 30 min). Bochenki nacinamy nożem, delikatnie skrapiamy wodą (chleb będzie mieć chrupiącą skórkę) i oprószamy mąką. Po tym czasie pieczemy około 25 min.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

chleb śródziemnomorski

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy