Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
16
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
ciasto
- 1 szczypty soli, himalajskiej
- 150 g mąki razowej żytniej
- 125 g wody
- 80 g Płatek jaglanych
- 80 g mąki owsianej
- 250 g mleka
- 50 g drożdży
- 4 łyżki oliwy z oliwek, extra v.
- 40 g siemia lnianego
- 220 g mąki pszennej, np. Typ 650
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia wlewamy wodę, dodajemy drożdże, sól i mieszamy czas 20s, poz. 4, temp 36. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto: czas 4 min. Poz. Interia. Formuje bułki wykładamy na blachę wyłożoną papierem zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Następnie smarujemy mlekiem i pieczemy ok 20 min w temp. 200°C SMACZNEGO
bułki
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?