Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 12/03/11
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 2,5 szkl. ziaren (słonecznik, siemie lniane, otręby, sezam, dynia itd.);
- 1 szkl. mąki żytniej chlebowej;
- 1/2 kg mąki pszennej razowej;
- 1 łyżeczki soli, ;
- 1/2 łyżeczka cukru;
- 2 łyżki zakwasu chlebowego, ;
- 2/5 szkl. letniej wody;
- 1 łyżeczki miodu, ;
- 1/4 szkl. kaszy ugotowanej gryczanej;
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie sypkie składniki wymieszać: "Obroty wsteczne" 30s. obroty wsteczne. poz. 2,
Dodać pozostałe składniki. Wymieszać: "Obroty wsteczne" 3min., obr. 3/4
Ciasto przełożyc do 2 keksówek, pozostawić do wyrośnięcia (ok. 6 godz.). Piec 1,2h w temp. 180stopni.
Aby skrócic czas wyrastania można dodać 5 dag drożdży. Przed włożeniem do piekarnika wierzch bochnków posmarowac wodą i czynność tę powtarzac kilkakrotnie w czasie pieczenia.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Przepis super
Ja nigdy nie używam termoobiegu podczas pieczenia chleba. Ale zawsze można poesperymentować pozdrawiam
pytanie temperatura z termo obiegiem czy nie pozdrawiam
Are you sure to delete this comment ?