Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
12
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Maślane mleczne bułeczki
- 270 gramów mleka
- 80 gramów masła
- 70 gramów cukru
- 24 gramów drożdży świeżych
- 550 gramów mąki tortowej
- 1 łyżeczki soli
- 1 opakowania cukru waniliowego
- 1 jajko
- 2 łyżki mleka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Mleko, masło, cukier - 3min/37stopni/obroty3
+
Drożdze - 3min/37stopni/obroty3
+
mąkę, sól, cukier waniliowy - 5min/zagniatanie - Na posypanym mąką blacie uformować z ciasta wałeczek. Pociąć go nożem na 12 części. Uformować 12 bułeczek. Bułeczki położyć na posypanej mąką blaszcze. Przykryć szmatką i pozostawić na pół godzinki. Następnie posmarować jajkiem roztrzepanym z 3 łyżkami mleka. Można samym jajkiem.
- Nagrzać piekarnik na 180 stopni. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok 15 minut.
UWAGA!
obserwować bułki i wyciągnąć po zrumienieniu.
Bułeczki mleczno-maślane
Porady
Znalazłam ten przepis na niemieckiej przepisowni.
Oceniony na 5* przez 971 osób!!!!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Dziękuję. Są naprawdę pyszne
Są rewelacyjne. Najlepiej smakują z masłem bo wtedy nic nie "psuje" ich smaku. Pachną obłędnie. Następnym razem podzielę na 15 części bo przy 12 wyszly bułki olbrzymy
Bardzo smaczne i szybko się robi
Are you sure to delete this comment ?