- TM 21
Składniki
- 50 ml likeru amaretto
- 2 płaskie łyżeczki do herbaty startej gorzkiej czekolady
- 1 łyżeczka sody spożywczej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypty soli
- 170 gramów mąki pszennej
- 1/2 opakowania cukru waniliowego
- 75 gramów Miękkiego masła
- 1 jajka
- 80 gramów brązowego cukru
- 4 małe banany
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Chlebek bananowy jest bardzo prosty do zrobienia. Wszystkie składniki należy włożyć do naczynia miksującego.
Thermomix nastawiamy na 3 minuty poz. 4 używając kopystki mieszamy składniki ze ścianek.Miksujemy 20 sekund poz 5.
Należy zostawić odrobinę czekolady do posypania.
Wylewamy ciasto do foremki i posypujemy startą gorzką czekoladą. Foremkę wcześniej wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłemn i posypujemy bułką tartą. Wsadzamy do nagrzanego piekarnika. Czas piecznie 55-60 minut 170 stopni. Patyczek wsadzony do ciasta przed wyjęciem powinien być suchutki. Ciasto będzie ciemne! Nie zaglądamy!!! podczas pieczenia do piekarnika.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Chlebek pyszny , aczkolwiek dla mni ciut za słodki - następnym razem mniej cukru
Are you sure to delete this comment ?