Składniki
- 2 małe banany
- 150 gramów brązowego cukru
- 2 jajka
- 75 gramów Miękkiego masła
- 1 opakowania cukru waniliowego
- 170 gramów mąki pszennej
- 1 szczypty soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody spożywczej
- 1 garść rodzynek
- 1 garść orzechów włoskich
- 2 jabłka kwaśne
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Chlebek bananowo-jabłkowy jest bardzo prosty do zrobienia. Wszystkie składniki oprócz rodzynek oraz orzechów należy włożyć do naczynia miksującego. Thermomix nastawiamy na 3 minuty poz. 4. Następnie wsypujemy rodzynki i orzechy (wsypuję je dlatego na końcu, ponieważ lubię potem w tym chlebku całe rodzynki i orzechy).
Miksujemy 10 sekund poz. 2. Wylewamy ciasto do brytfanki, którą wcześnie wysmarować należy masłem i posypać bułką tartą. Wsadzamy do nagrzanego piekarnika. Czas piecznie 55-60 minut 180 stopni. Patyczek wsadzony do ciasta przed wyjęciem powinien być suchutki. Ciasto będzie ciemne. Co mnie trochę zdziwiło, ale jest bardzo samczne. Nie zaglądam przez cały czas pieczenia do piekarnika. Pierwszy raz zaglądałam i niestety mi nie wyszło... Za drugim razem poszło dużo lepiej i zniknęło dużo szybciej... zjedzone przez moje dzieci....
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?