thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

ciasto chlebowe

  • 250 gramów wody letniej
  • 1,5 łyżki miodu
  • 4 łyżek oleju
  • 2 łyżki prażonej cebulki, gotowej
  • 200 g kapusty kiszonej, odciśniętej z soku drobno poszatkowanej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 40 g drożdży
  • 400 g mąki pszennej
  • 100 mąka razowj

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki włożyć do naczynia i wyrabiać 3 min  na interwale.W trakcie wyrabiania po upływie 2 min przez otwór w pokrywie wrzucić kiszona kapustę. przełożyć ciasto do foremki do wyrośnięcia. Piec 40 min w temp 180 stopni .W chlebku po wydrążeniu miąższu można podawać  świąteczny wielkanocny  żurek,  smakuje wybornie, polecam wypróbować.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant Chleb z kiszoną kapusta

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?