thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 17/07/12
zmieniono dnia: 17/07/12

Składniki

Ciasto

  • 30 g drożdży
  • 250 g wody
  • 2 łyżeczki cukru
  • 500 g mąki
  • 50 g cukru
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżki masła
  • 1 żółtko
  • 1 szczypty soli
  • 120 g rodzynki sułtanki
  • rozmaryn, według uznania, ja dałam ok 10g

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Rodzynki namoczyć w wodzie ok 20 min.

    2. Drożdże, cukier i wodę podgrzać 2min/37°C/obr.1

    3. Dodać resztę składników według kolejności, wyrabiać 3 min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto"

    4. Ciasto przełożyć do innego naczynia, przykryć bawełnianą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok. 15 min.

    5. Formować bułeczki, posmarować białkiem

    6. Piec ok. 10-15 min w tem. 180°C

    SMACZNEGO tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Toskańskie bułeczki z rozmarynem

Wydrukuj:

Komentarze