Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
22min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 29/11/11
zmieniono dnia: 01/12/11
Składniki
- 150 gramów przenicy
- 350 gramów mąki przennej
- 1 łyżeczki cukru
- 300 gramów wody sodowej
- 1 czubate łyżeczki soli
- 40 gramów drożdży
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Przenice zemleć 1min/10 obr
2. Dodać drożdze 40 gram, cukier 1 łyżeczka, woda 3 MT. Wymieszać 1min/obr2/temp.37
3.Nasępnie dodać 350 mąki przennej, 1łyżeczke soli i wyrobić 3min/interwał
4. Po wyrobieniu wyłożyć na tależ, jak podrosnie /ok 15-20 min/ to podzielić na 8 cześci i formować bułeczki/bagietki o dł. 10 cm.
5. Na konieć posypać mąką i piec w piekarniku ok 20 min
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze