Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 250 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki suszonych drożdży, 1 opak. drożdży suszonych (7g)
- 220 ml mleka
- 5 czubatych łyżek płatków owsianych, plus dodatkowa ilość do wysypania foremki
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- tłuszcz do wysmarowania foremki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia wkładamy wszystkie składniki i wyrabiamy czas 2 minuty poz.Interwał.
Odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce na godzinę, nastepnie przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej płatkami owsianymi foremki i odstawiamy jeszcze na 30 minut.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 35 minut, temperatura 180 stopni.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Nie wyszedł 🤔 ciasto zbite już po wyjęciu z naczynia. Jeden wielki glut. Niestety...
Zrobiony! Wyszedł bardzo smaczny, aleeee...malutki Następnym razem robię z podwójnej porcji. Naprawdę fajny przepis.
pycha
Witaj adijka ciesze sie ze chlebek smakowal i dziekuje za porady teraz juz chlebek nie peka rowniez pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Wyszedł przepyszny. Lekko wilgotny, albo fakt pryskania wodą tak zadziałał. Jak dla mnie troszkę mały, wiec następnym razem zrobię z podwójnej porcji, lub spróbuję dać ciut więcej drożdży. Faktycznie nie pęknie, jeżeli się go odrobinkę natnie jak już wyrośnie w blaszce. Dałam też do piekarnika płaskie naczynie żaroodporne z wodą, żeby zachować wilgotność. Pozdrawiam autorkę przepisu
Witaj Magda cieszę się, że chlebek wyszedł i smakował pozdrawiam serdecznie i dziękuję za komentarz
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Upiekłam wczoraj.Jest pyszny!!!
Cone ciasto nie jest tak zwarte, aby można było je od razu całe wyciągnąć napisz czy Ci wyszedł ????pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Znów pytanko ode mnie. Wreszcie znalazłam chwilkę i zrobiłam. Na razie odłozyłam do wyrośnięcia , ale boję się , że chyba zrobiam coś nie tak bo ciasto jest dość rzadkie...Czy tak ma być, czy powinno się "zabrać" na tyle żebym mogła w całości wyciągnąć je kopystką?
Z góry dziękuję za dpowiedź i pozdrawiam
Można zrobić z mieszanki mąki pszennej i razowej np. 150 g mąki pszennej i 100 g mąki razowej - tak kiedyś zrobiłam i wyszedł, musisz spróbować z samej mąki razowej bo nie wiem czy tak wyrośnie. Jakby co czekam na info jak wszedl. Pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Are you sure to delete this comment ?