Czas przygotowania
1h 20min
Czas całkowity
2h 20min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 24/11/16
zmieniono dnia: 24/11/16
Składniki
Pyszny domowy chleb
- 450 g mąki pszennej
- 430 g ciepłej wody
- 7 g drożdży instant
- 45 g zmielonych otrębów owsianych
- 15 g pestek dyni
- 20 g pestek słonecznika
- 35 g siemienia lnianego
- 5 g cukru trzcinowego
- 5 g soli himalajskiej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miksującym, wyrobić 2 minuty "Blokada naczynia miksującego" "Ciasto" . Pozostawić na 15 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie przełożyć do formy, porządnie uklepać, przykryć ściereczką. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Jak piekarnik się nagrzeje, włożyć chleb, piec około 60 minut.
Sposób przygotowania:
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Przepyszny chlebek! Dałam dynię i słonecznik a górę posypala czarnuszką
wlasnie sie robi "Blokada naczynia miksującego" az mnie ciekawosc zzera jak to bedzie
Ja też modyfikowałam i dodałam świeże drożdże, rownież wychodzi . Cieszę się, że smakował!
Zmodyfikowałam odrobinę przepis- dałam świeże drożdże - 15 g-dodawałam do naczynia w następującej kolejności: pokruszone drożdże, ciepła woda, łyżeczka cukru, mąka, otręby owsiane (niezmielone), 35 g pestek słonecznika (dałam więcej ponieważ skończylo mi się siemię lniane), łyżeczka soli. Po wyrobieniu przełozylam od razu do formy i wyrastało do podwojenia wielkości w formie. (ok. 35 min.) Do nagrzanego piekarnika 180 stopni w termoobiegu i po 60 minutach chlebek gotowy.
Pyyycha
Bardzo się cieszę, że smakował. Dziękuję za komentarz!
Pyszny chleb. Dziękuję za podzielenie sie przepisem. Pozdrawiam serdecznie