thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 20min
porcja/porcje/porcji
--
Poziom
Łatwy
  • TM 31
przez kazeno
opublikowany: 02/16/14
zmieniono dnia: 02/17/14

Składniki

Składniki na ciasto

  • 230 g mąki pszennej
  • 7 g drożdży
  • 1 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • 25 g Miękkiego masła
  • 0,140 litra mleka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Przygotowanie ciasta
  1. Ze wszystkich składników wyrabiamy ciasto Ciasto"Ciasto" przez 2 minuty. Ciasto odstawić do wyrośnięcia do podwojenia objętości. Następnie uformować bułeczki, naciąć wierzch bułek na krzyż ostrym nożem i pozostawić do wyrośnięcia na około 20 minut. Piec w temperaturze 200st. przez 25-30 minut.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Puszyste pszenne bułki

Wydrukuj:

Komentarze

  • listopada 17, 2020 at 10:45

    Drożdże suche czy świeże?

  • października 12, 2016 at 13:34
    5.0

    Bardzo smaczne bułeczki, już dwa razy robiłam i robię właśnie trzeci tmrc_emoticons.) Pomieszałam też mąki w proporcji pół/pół mąka pszenna i mąka żytnia, bułeczki są wtedy ciemniejsze i też smaczne. Z podanej porcji mnie wychodzą cztery nie duże bułeczki. Jedna bułka w zupełności zaspokaja apetyt tmrc_emoticons.)

    Robię też wersję bezglutenową na mące kukurydzianej i tejże skrobi.

  • września 14, 2015 at 22:03

    niestety mnie nie smakowały tmrc_emoticons.(

  • maja 16, 2015 at 07:41

    Bardzo fajny przepis,właśnie takiego szukałem,na puszyste bułki.Mój syn nie lubi ciężkiego pieczywa,a ja nie chciałbym go karmić tą chemią sklepową.Większość pieczywa z Termomixu jest pyszna i zdrowa,ale ciężka,a młodzież wychowana na spulchniaczach i emulgatorach tego nie akceptuje.Dlatego szukam złotego środka.Dziś wyprubuję ten przepis. tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Piotr 787

  • lutego 15, 2015 at 12:52
    5.0

    Pyszne puszyste bułeczki  tmrc_emoticons.)

Are you sure to delete this comment ?