Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 20min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
Składniki na ciasto
- 230 g mąki pszennej
- 7 g drożdży
- 1 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki cukru
- 25 g Miękkiego masła
- 0,140 litra mleka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Ze wszystkich składników wyrabiamy ciasto "Ciasto" przez 2 minuty. Ciasto odstawić do wyrośnięcia do podwojenia objętości. Następnie uformować bułeczki, naciąć wierzch bułek na krzyż ostrym nożem i pozostawić do wyrośnięcia na około 20 minut. Piec w temperaturze 200st. przez 25-30 minut.
Przygotowanie ciasta
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Drożdże suche czy świeże?
Bardzo smaczne bułeczki, już dwa razy robiłam i robię właśnie trzeci Pomieszałam też mąki w proporcji pół/pół mąka pszenna i mąka żytnia, bułeczki są wtedy ciemniejsze i też smaczne. Z podanej porcji mnie wychodzą cztery nie duże bułeczki. Jedna bułka w zupełności zaspokaja apetyt
Robię też wersję bezglutenową na mące kukurydzianej i tejże skrobi.
niestety mnie nie smakowały
Bardzo fajny przepis,właśnie takiego szukałem,na puszyste bułki.Mój syn nie lubi ciężkiego pieczywa,a ja nie chciałbym go karmić tą chemią sklepową.Większość pieczywa z Termomixu jest pyszna i zdrowa,ale ciężka,a młodzież wychowana na spulchniaczach i emulgatorach tego nie akceptuje.Dlatego szukam złotego środka.Dziś wyprubuję ten przepis.
Piotr 787
Pyszne puszyste bułeczki