thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
3h 0min
Czas całkowity
3h 20min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 16/02/14
zmieniono dnia: 16/02/14

Składniki

Składniki na ciasto

  • 1 łyżeczki cukru
  • 0,120 litra mleka
  • 0,175 litra wody
  • 15 g drożdży świeżych
  • 1 łyżeczki soli
  • 100 g mąki pszennej razowej
  • 300 g mąki pszennej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasta na bułki
  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Porady

Wszystkie składniki połączyć i wyrobić gładkie ciasto  Ciasto"Ciasto" (mleko i wodę lekko podgrzać przed dodaniem do mąki i drożdży). Odstawić do wyrastania na 1,5h. Uformować  równe bułki o lekko owalnym kształcie. Odstawić do wyrastania na 30minut, zrobić przedziałek i odstawić jeszcze na jakieś 5-10minut (przedziałek robię rączką od drewnianej łyżki tmrc_emoticons.D). Piec 15-20minut w temperaturze 230st. pod parą (czyli wstawiamy blachę wypełnioną wodą na dole piekarnika).

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pszenne bułki z przedziałkiem

Wydrukuj:

Komentarze