![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/bdjm9lyz-28e18-904786-cfcd2-nuhtmypn/e11086f8-30f5-4a4e-9206-076b811e24eb/main/pszenne-bulki-z-przedzialkiem.jpg)
Składniki
Składniki na ciasto
- 1 łyżeczki cukru
- 0,120 litra mleka
- 0,175 litra wody
- 15 g drożdży świeżych
- 1 łyżeczki soli
- 100 g mąki pszennej razowej
- 300 g mąki pszennej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Ciasta na bułki
Porady
Wszystkie składniki połączyć i wyrobić gładkie ciasto "Ciasto" (mleko i wodę lekko podgrzać przed dodaniem do mąki i drożdży). Odstawić do wyrastania na 1,5h. Uformować równe bułki o lekko owalnym kształcie. Odstawić do wyrastania na 30minut, zrobić przedziałek i odstawić jeszcze na jakieś 5-10minut (przedziałek robię rączką od drewnianej łyżki
). Piec 15-20minut w temperaturze 230st. pod parą (czyli wstawiamy blachę wypełnioną wodą na dole piekarnika).
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Właśnie wyrasta ciasto
Wielkie oczekiwanie na efekty ![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Bardzo smaczne bułki, polecam
Aldona
Are you sure to delete this comment ?