thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 9
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8 thumbnail image 9
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Ciasto drożdżowo kruche

  • 500 gramów mąki pszennej
  • 200 g masła
  • 25 g drożdży
  • 1 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany

farsz

  • 600 g ziemniaków
  • 450 g kaszy gryczanej
  • 350 g twarogu
  • 1 porcje kwaśnej śmietany, szklanka
  • 5 jaj
  • 150 g masła lub smalcu
  • 1 łyżka suszonej mięty
  • 2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki piperzu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    farsz
  1. 1) Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlać 1000g wody, włożyć koszyczek. Do koszycka wsypać 450g kaszy, nałozyć pokrywkę, a na nią [rzystawkę varoma. Do varomy ułozyc 600g obranych, umytych, pokrojonych na kawałki ziemniaków. Gotować 30min/varoma/obrt 4. (górna część kaszy moze sie nie ugotowac z uwagi na jej ilość, nnie martwimy się tym)

    2)Na plaskim talerzu stawiamy przystawke od varomy. Ziemniaki traktujemy tłuczkiem do ziemniakó, dodajemy kaszę i twaróg oraz resztę składników. Wszystko razem mieszamy za pomocą kopystki lub czystych rąk. wychodzi tego sporo. Odstawiamytmrc_emoticons.)
  2. ciasto
  3. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dodajemy śmietanę, drozdzę i cukier. 20sek/obrt 4 (do połączenia składników). Dodajemy mąkę, masło, sól.
    Mieszamy 30sek/obrt6 pomagającMieszanie"Mieszanie" . Nastepnie 2min/Ciasto"Ciasto" pomagającMieszanie"Mieszanie" .ciasto dzielimy na 2/3 i 1/3 częsci. Wiekszą cześć rozprowadzamy na blaszcze (standardowa) wykłądając brzegi, dajemy farsz i druga część rozwałkowanego ciasta.

    Mnie to ciasto nigdy nie chce sie idealnie wałkować dlatego górę wyklejam, a po upieczeniu odwracam spodem do górytmrc_emoticons.)

    Pieczemy 180 stopni przez 1h20min

Porady

jemy na ciepło, na zimno, samo,z sosem, kefirem jak kto chcetmrc_emoticons.)

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Piróg biłgorajski

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: