thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
2h 0min
Czas całkowity
2h 15min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 6
przez Edi33
opublikowany: 05/25/22
zmieniono dnia: 05/27/22

Składniki

Kajzerki

  • 3 mąki, Szkanki
  • 3/4 letniej wody, Szklanki
  • 15 gramy drożdży świeżych
  • 1 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 jajko
  • 2 łyżki masło, Roztopione

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Dodać wodę, cukier i drożdże Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 1min/37°c/obr.2 pozostawić na 15min

  2. Do rozczynu dodać mąkę, sól i jajko wyrobicCiasto"Ciasto" 5min pod koniec dodając roztopione maslo

  3. Przełożyć do miski zostawić do wyrośnięcia około 1h. Gdy podwoi swoją objętość podzielić na 12 części, z każdej formując kulki, ułożyć na blaszce spłaszczyć i pozostawić do podrosniecia na 30 min pod przykryciem. Po tym czasie naciąć.
    Piec w 190 stopniach15 min

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kajzerki

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?