Czas przygotowania
2h 0min
Czas całkowity
2h 15min
porcja/porcje/porcji
12
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Kajzerki
- 3 mąki, Szkanki
- 3/4 letniej wody, Szklanki
- 15 gramy drożdży świeżych
- 1 1/2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczki soli
- 1 jajko
- 2 łyżki masło, Roztopione
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Dodać wodę, cukier i drożdże "Obroty wsteczne" 1min/37°c/obr.2 pozostawić na 15min
- Do rozczynu dodać mąkę, sól i jajko wyrobic"Ciasto" 5min pod koniec dodając roztopione maslo
- Przełożyć do miski zostawić do wyrośnięcia około 1h. Gdy podwoi swoją objętość podzielić na 12 części, z każdej formując kulki, ułożyć na blaszce spłaszczyć i pozostawić do podrosniecia na 30 min pod przykryciem. Po tym czasie naciąć.
Piec w 190 stopniach15 min
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?