thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
20 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 130 g platki owsiane
  • 130 g maka pszenna lub zytnia
  • 130 g ziarna (slonecznik, sezam ,siemie lniane,pestki dyni)
  • 1 czubate łyżeczki soli
  • 50 g oleju
  • 400 g woda

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszystkie skladniki wrzucamy doBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i mieszamy 10 sekObroty wsteczne"Obroty wsteczne"  obroty4 .Powstale ciasto pozostawiamy na kilka minut do spuchniecia ,nastepnie wylewamy na blache wylozona folia aluminiowa wyrownujemy i wkladamy na 20 min do piekarnika nagrzanego do 160-170 ,po tym czasie wykladamy z pieca i nacinamy porcjujac na kawalki ,nastepnie wkladamy spowrotem do piekarnika na ok20 min piekac az do suchosci

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chrupiacy chlebek

Wydrukuj:

Komentarze

  • maja 3, 2015 at 14:13

    Mój sie piecze tmrc_emoticons.) jestem ciekawa efektu tmrc_emoticons.D

     Efekt jest megatmrc_emoticons.D super ! Dzieki za przepistmrc_emoticons.)

  • lutego 1, 2015 at 21:14
    5.0

    Super przepis tmrc_emoticons.) Takie domowe, dietetyczne pieczywo chrupkie.

  • stycznia 30, 2015 at 20:21

    Bardzo smaczny i fajny przepis. Dodałam mąkę zytna oraz pestki dyni i słonecznika. Moze za krótko piekłam, bo chrupiące nie wyszło, ale takie miekkie też jest smaczne. następnym razem dodam rodzynki i żurawinę, bo lubię takie słodkie akcenty.

    Dziekuje za przepis i polecam innym  tmrc_emoticons.)

  • stycznia 28, 2015 at 21:31
    5.0

    Zobaczyłam i natychmiast upiekłam. Bardzo smaczny, ale taką porcję wyleję następnym razem na dużą (piekarnikową ) blaszkę. Chlebek wyszedł grubawy i pierwsze pieczenie wydłużyłam o 10 minut.