thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 450 gramów mąki
  • 220 gramów wody
  • 12 gramów drożdży świeżych
  • 1 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 10 gramów oleju z oliwek
  • 2 łyżeczki suszonych kwiatkòw nagietka
  • 1 łyżeczki suszonych kwiatkòw rumianku
  • 1 łyżki kilka pestek dyni

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc kolejno: wode, olej, drozdze, rumianek i 1 lyzeczke nagietka, cukier, make i sòl: 2min / Ciasto"Ciasto" . Wyjac , zostawic na ok. 1h do wyrosniecia. Uformowac chlebek, ponacinac, posypac reszta nagietka i pestkami, pozostawic jeszcze do wyrosniecia na 20-30min. Piec w goracym piekarniku: 200° / ok. 40min. Wyjac.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chlebek rumiankowo - nagietkowy

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 3, 2012 at 18:26

    100g ??? tmrc_emoticons.|  Tego, to ja nie wiedzialam, szczerze mòwiac... Ale Ty sobie  poradzisz bez problemòw Big Smile  Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • października 3, 2012 at 18:20
    5.0

    tmrc_emoticons.D    tmrc_emoticons.D    Love   U nas paczka ma 100g ale na oko  tmrc_emoticons.;)  też można 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • października 3, 2012 at 17:18

    Elu, kostka, tych swiezych u nas, ma 25g. Dziele na "prawie polowe" , rekoma... tak w miare na oko...tmrc_emoticons.;)  Jak chcesz, to zwaz 10g, potem 5g- i to podzielisz na pòl Big Smile  I wyjdzie 12g tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • października 3, 2012 at 16:34
    5.0

    Połączenie super!  tmrc_emoticons.) Kwiaty rumianku mam a nagietka można dokupić w sklepie herbapolu. Tylko Ty mi powiedz, kobietko  tmrc_emoticons.)  jak odważasz 12  GRAMÓW drożdży??? Bo ja mogę albo 10 albo 15.  tmrc_emoticons.D   

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

Are you sure to delete this comment ?