thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 9
thumbnail image 10
thumbnail image 11
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8 thumbnail image 9 thumbnail image 10 thumbnail image 11
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
2 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--

Składniki

  • 350 gramów mąki
  • 150 gramów maki semoliny
  • 200 gramów wody
  • 70 gramów mleka
  • 50 gramów oleju z oliwek
  • 25 gramów drożdży świeżych
  • 10 gramów soli
  • 5 gramów cukru

Nadzienie - robimy porzadki w lodòwce i wykorzystujemy wszystko, co sie nadaje jako nadzienie :)))

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wkladamy wode, mleko i cukier: 2min / 37° / obr 2. Pod koniec 2 minut, dodajemy rozdrobnione drozdze ( przez otwòr). Dodajemy make, olej i sòl: 3min / Ciasto"Ciasto" . Przekladamy do miski, pozostawiamy do wyrosniecia, przynajmniej 1h. Dzielimy ciasto na 2 czesci. Kazda rozwalkowujemy, smarujemy oliwa, nakladamy nadzienie, zwijamy w rulon, dobrze zamykajac konce. Zostawiamy na 15min do "odpoczecia". Pieczemy w goracym piekarniku: 180° / ok. 25-30min.

    Ja zrobilam 1 z brokulem toskanskim, feta, pomidorami suszonymi w oliwie i parmezanem. 2 zrobilam z baklazanami w oliwie-occie ( przepis podalam juz na Przepisowni), mozzarella i parmezanem. Pycha. I lodòwka uporzadkowana tmrc_emoticons.)))

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chlebek - "odkurzacz"

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 28, 2012 at 21:26
    5.0

    Fajny pomysł na sprzątanie lodówki Love Big Smile

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • października 26, 2012 at 20:00

    Haniu, semolina to maka z pszenicy durum, specjalna do makaronòw.  W Polsce jest, bo slyszalam juz o niej od innych uzytkownikòw tutaj tmrc_emoticons.) Gdzie ja kupic mozna... nie wiem .... To jest wloska maka, tutaj nazywa sie semola di grano duro... Popatrz na wikipedii dokladniej, moze tmrc_emoticons.)  Ale gdzie ja kupisz, to ja juz nie wiem... Mysle, w duzych supermarketach.... Lidl... Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • października 26, 2012 at 05:34

    tmrc_emoticons.)Co to jest za mąka semolina? tmrc_emoticons.((

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

Are you sure to delete this comment ?