- TM 31
Składniki
- 350 gramów mąki
- 150 gramów maki semoliny
- 200 gramów wody
- 70 gramów mleka
- 50 gramów oleju z oliwek
- 25 gramów drożdży świeżych
- 10 gramów soli
- 5 gramów cukru
Nadzienie - robimy porzadki w lodòwce i wykorzystujemy wszystko, co sie nadaje jako nadzienie :)))
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wkladamy wode, mleko i cukier: 2min / 37° / obr 2. Pod koniec 2 minut, dodajemy rozdrobnione drozdze ( przez otwòr). Dodajemy make, olej i sòl: 3min / "Ciasto" . Przekladamy do miski, pozostawiamy do wyrosniecia, przynajmniej 1h. Dzielimy ciasto na 2 czesci. Kazda rozwalkowujemy, smarujemy oliwa, nakladamy nadzienie, zwijamy w rulon, dobrze zamykajac konce. Zostawiamy na 15min do "odpoczecia". Pieczemy w goracym piekarniku: 180° / ok. 25-30min.
Ja zrobilam 1 z brokulem toskanskim, feta, pomidorami suszonymi w oliwie i parmezanem. 2 zrobilam z baklazanami w oliwie-occie ( przepis podalam juz na Przepisowni), mozzarella i parmezanem. Pycha. I lodòwka uporzadkowana ))
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Fajny pomysł na sprzątanie lodówki
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Haniu, semolina to maka z pszenicy durum, specjalna do makaronòw. W Polsce jest, bo slyszalam juz o niej od innych uzytkownikòw tutaj Gdzie ja kupic mozna... nie wiem .... To jest wloska maka, tutaj nazywa sie semola di grano duro... Popatrz na wikipedii dokladniej, moze Ale gdzie ja kupisz, to ja juz nie wiem... Mysle, w duzych supermarketach.... Lidl...
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Co to jest za mąka semolina?
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Are you sure to delete this comment ?