Czas przygotowania
1h 10min
Czas całkowity
2h 10min
porcja/porcje/porcji
20
kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy
- TM 5
opublikowany: 08/07/15
zmieniono dnia: 08/07/15
Składniki
500 g mąki orkiszowej
- 1 czubatych łyżek siemia lnianego
- 1 opakowania swieze drożdże
- 1 czubate łyżeczki miodu
- 1 czubate łyżeczki soli
- 400 g cieplej wody
- 1 czubate łyżeczki oliwyz oliwek
- 30 g luskany slonecznik
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć skladniki według kolejnosci:
Woda
Drożdże
Miód
Mąka
Sól
Oliwa
Siemię Lniane
Wyrabiać 8-10 min/"Ciasto"
Przełożyc do foremki wysmarowanej oliwa i posypanej otrebami,zostawić na jakieś 10-15 min.
Można posypać po wierzchu makiem,sezamem itp.
Piec w piekarniku nagrzanym 190st przez ok 50 do 60 min.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Thank you for sharing the recipe! This method of making bread fnaf is simple and easy to make. Using honey and flax seeds will help the cake taste more delicious and nutritious. 50-60 minutes of baking in the oven at 190 degrees Celsius is the appropriate time for the cake to be completely cooked.
Bardzo prosty przepis. Szybko i smacznie. O to chodzi aby nie komplikować sobie życia. Chleb bardzo dobry. Polecam
Chleb bardzo smaczny. Polecam.
Szukałam przepisu na chlebek. Dziękuję
Joan51
Witam. Chcialabym sie dowiedziec jaka wielkosc foremki powinna byc do wypieku tego chlebka?
Polecam chleb
szczególnie dla osób uczulonych na białko mleka krowiego. Bardzo dobry
500g mąki
A ile mąki ma być w tym przepisie
Dorota
Paczka 25 g
Nie za dużo tych drożdży? piszesz, że ma to być całe opakowanie czyli 10 dag?
Are you sure to delete this comment ?