Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 14/03/11
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 450 g wody, ;
- 450 g mąki pszennej razowej, ;
- 220 g mąki, razowej;
- 40 g drożdży, ;
- 2 łyżeczki soli, ;
- 1 łyżeczka cukru;
- 1 łyżka oleju.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego wlac wodę, drożdże i cukier. Podgrzać czas 2 min/37*C/obroty 2.
Dodać resztę składników, wyrobić ciasto czas 2min./"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" .
Ciasto przełozyc do keksówki (37x12x7 cm) i pozostawić do wyrośnięcia (ok. 40 min.).
Piec w temp. 200*C przez 50-60 min.
Po wyjęciu z piekarnika pozostawić chleb w formir na ok. 10 min., następnie wyjąć, przykryć lnianą ściereczka i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Chlebek bardzo nam smakuje. Też dałam mąkę pszenną zwykłą.
Zamiast mąki pszennej razowej dodałam maki pszennej tortowej (bo tylko taką miałam). Pomimo tego chleb wyszedł bardzo dobry.
proponuję zjejść ten chleb bardzo szybko bo inaczej się popsuje bo niema zakwaszenie w tym chlebie
Mam pytanko czy 220 g mąki razowej żytniej??
Tynka
Dobra uwaga... źle wpisałam składniki dzięki
a dlaczego chleb w tytule ma żytni skoro w składzie jest tylko pszenica?
będzie próba
katrinaikarina
Are you sure to delete this comment ?