Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
3min
Czas całkowity
23min
porcja/porcje/porcji
40 plaster/plastry/plastrów
Poziom
--

Składniki

  • 500 g mak, i
  • 2 lyzeczki soli
  • 40 g drozdzy
  • 20 g oliwy z olivek
  • 320 g wody, letniej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. wszystkie skladniki wlozyc do naczynia miksujacego i 3 Min./ poziom Ciasto"Ciasto" ugniatac

    2. ciasto podzielic na 2 czesci, posypac rece maka i uformowac dluzsze chleby.

    3. chlebki ulozyc na blaszce wylozonej papierem do pieczenia i pozostawic w cieplym miejscu 30- 40 Min. do wyrosniecia.

    4. wlozyc do nagrzanego piekarnika do 200° i piec 20 Min.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb wloski

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?