thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
22min
Czas całkowity
22min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 1 cebula
  • 20 g oleju
  • 300 g obranych ziemniakow, w kawalkach
  • 500 g wody
  • 1 kostka rosolowa warzywna
  • 1/4 lyzeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu
  • 100 gzielonego groszku, swiezy albo rozmrozony
  • 1/2 peczka koperku, posiekanego
  • 100 g wedzonego lososia,pokrojonego w paski
  • 50 g creme fraiche

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. cebule wlozyc do naczynia miksujacego i 3 Sek./ poziom 5 posiekac.

    2. Dodac olej i 2 Min./ Varoma/ poziom 2 udusic.

    3. Dodac ziemniaki i 5 Sek./ poziom5 zmiksowac.

    4. Nastepnie dodac wode, kostke rosolowa, sol, pieprz i 18 Min./ 100°/ poziom1 gotowac.

    5. Dodac groszek i koperek i 1 Min./ 100°/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / poziomMieszanie"Mieszanie" podgrzac.

    6. Lososia ulozyc w miseczkach i zalac przygotowana zupka. Udekorowac kleksami z Creme Fraiche.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa ziemniaczana z wedzonym lososiem

Wydrukuj:

Komentarze

  • lipca 16, 2016 at 11:06

    Bardzo dobra zupka.

    ja jednak ja troszke zmodyfikowalam, zamiast groszku dodalam szczypte mielonej galki muszkatalowej i szczypte ostrej papryki.Zmielilam zupke na gladki krem.Na talerzy do zupki dodalam lososia, koperek, i lyzeczke jogurtu naturalnego.Pychotka

  • kwietnia 4, 2016 at 17:13
    4.0

    Zaskakująco dobre połączenie smaków. Zupa zdecydowanie wymaga jednak ponownego zmiksowania na gładki krem przed dodaniem groszku. W przeciwnym razie ma grudkowatą konsystencję. U mnie śmietana 18% zamiast creme fraiche - spełnia zadanie. Z drobnymi modyfikacjami polecam dla urozmaicenia menu obiadowego.

  • marca 2, 2012 at 16:20
    5.0

    bardzooo dobraaaaaaaaa