![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/4wxzzmhq-ee5bf-579361-cfcd2-dg12x087/f0b89ae4-72c3-4d04-8d7b-6f985acb9070/main/chleb-super-latwy-i-szybki.jpg)
- TM 31
Składniki
Moj chlebek tym razem jest z z samym makiem w srodku, bo nie znosze jak sie mak sypie przy krojeniu.
- nasiona wg uznania, moze byc: siemie lniane, pestki z dyni, slonecznik a ja dalam mak
- 1 płaskiej łyżeczki soli
- 100 g mąki żytniej, najlepiej razowej
- 150 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej, lub chlebowej pelnoziarnistej
- 150 g mąki pszennej
- 1 płaskiej łyżeczki cukru
- 15 g świeżych drożdży
- 300 g wody
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Drozdze wlozyc do filizanki, zalac 4 lyzkami letniej wody i rozmieszac ( mozna chwile poczekac i same sie rozpuszcza) 2. Wszystkie skladniki wlozyc do thermomixa wedlug podanej kolejnosci i wyrabiac 2 min / 37 stopn i / obroty 2 nastepnie 4 min interwal 3. Przelozyc ciasto do wczesniej wysmarowanej blaszki i czekac ok 1h az ciasto podwoi swoja objetosc 4. Piec w 200 stopniach 25-40 minut
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?