thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 40min
Czas całkowity
2h 10min
porcja/porcje/porcji
15 plaster/plastry/plastrów
Poziom
Łatwy

Składniki

Moj chlebek tym razem jest z z samym makiem w srodku, bo nie znosze jak sie mak sypie przy krojeniu.

  • nasiona wg uznania, moze byc: siemie lniane, pestki z dyni, slonecznik a ja dalam mak
  • 1 płaskiej łyżeczki soli
  • 100 g mąki żytniej, najlepiej razowej
  • 150 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej, lub chlebowej pelnoziarnistej
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 płaskiej łyżeczki cukru
  • 15 g świeżych drożdży
  • 300 g wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Drozdze wlozyc do filizanki, zalac 4 lyzkami letniej wody i rozmieszac ( mozna chwile poczekac i same sie rozpuszcza) 2. Wszystkie skladniki wlozyc do thermomixa wedlug podanej kolejnosci i wyrabiac 2 min / 37 stopn i / obroty 2 nastepnie 4 min interwal 3. Przelozyc ciasto do wczesniej wysmarowanej blaszki i czekac ok 1h az ciasto podwoi swoja objetosc 4. Piec w 200 stopniach 25-40 minut 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb super latwy i szybki

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?