

- TM 31
Składniki
- 150 g ryżu białego
- 350 g mąki pszennej
- 2 płaskie łyżeczki do herbaty soli
- 20 g drożdży
- 400 g wody
- 3 czubate łyżki ziaren słonecznika
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia wsypać ryż, zemleć 1 min/obr.10, przełożyc do innego naczynia
2. Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyc drożdze, wlać wode, podgrzać 2 min/37C/obr.1
3. Dodać zmielony ryż, wsypć mąkę, ziarna słonecznika, sól wymieszać 3min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto"
4. Ciastp przełozyc do miski,przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia ok 30min
5. Ciasto przełożyć do wysmarowanej keksówki i posypanej otrębami owsianymi i ponownie odstawic na ok 15min. W tym czasie
"Ciasto" rozgrzać piekarnik do temperatury 180C
6. Piec ok 40-45 minut
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Chlebek wyszedł przepyszny, dodałam więcej mąki, dodatkowo pestki dyni i siemię lniane.
Pyszny chlebek. Dodałam pół na pół mąki pszennej z orkiszową pełnoziarnistą i wyszedł super. Taki wilgotny nie kruszy sie i nie rozwala. W piekarniku był 40min tak jak w opisie. Wyszedl troche nizszy niż na zdj ale to w niczym nie przeszkadza
Dałam zamiast mąki pszennej orkiszową jasną wyszło super - polecam
Ja bym spróbowała z mąką orkiszową ale jasną już z niej piekłam inne chlebki iwyszły super ten typ mąki zachowuje się tak jak pszenna i ładnie wyrasta
A czy moge zamiast pszennej mąki dac orkiszową?
chlebek fantastyczny !!!
pychotka, robię już kolejny raz
Chlebek super godny polecenia tylko też dodałam więcej mąki. Wszystkim bardzo smakuje
Dziękuję bardzo