thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 26/08/13
zmieniono dnia: 03/09/13

Składniki

250 g letniej wody

  • 100 g mleka
  • 50 g drożdży
  • szczypta cukru
  • 250 g mąki razowej
  • 250 g mąki przennej
  • 1 łyżeczek soli
  • ziarna, siemie lniane ,słonecznik,otręby

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego wlać wodę + mleko + drożdże + cukier i włączyć 1,30 min./ 37sto./obr.2

    2. Wsypać pozostałe skladniki i wyrobić ciasto 3 min./Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto" .

    3. Przełożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy i pozostawić do wyrośnięcia .

     4. Piec w nagrzanym na 180 stopni około 25 - 35 minut

     

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb razowy

Wydrukuj:

Komentarze