Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
250 g letniej wody
- 100 g mleka
- 50 g drożdży
- szczypta cukru
- 250 g mąki razowej
- 250 g mąki przennej
- 1 łyżeczek soli
- ziarna, siemie lniane ,słonecznik,otręby
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego wlać wodę + mleko + drożdże + cukier i włączyć 1,30 min./ 37sto./obr.2
2. Wsypać pozostałe skladniki i wyrobić ciasto 3 min./"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" .
3. Przełożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy i pozostawić do wyrośnięcia .
4. Piec w nagrzanym na 180 stopni około 25 - 35 minut
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Wyszedł ok
Pytanie do autorki - co zrobić, by na całym chlebie wyszła taka piękna złota skórka? Moje chleby wychodzą smacznie, ale zawsze w kolorze mąkowym, bez złotej skórki. Czy to kwestia piekarnika? (Mam dość stary typ, gazowy, grzanie tylko od dołu)
Pyszny, puszysty i szybko się piecze
smaczny
Przepis wypróbowany..wyszedł super i tez włożyłam do zimnego piekarnika i dopiero liczyłam 35 minut od nagrania..
chlebek pyszny, piekłam 45 min i upiekł się super, szybko i smacznie
Skoro wypróbowałaś, to i ja zaryzykuję. Dzięki.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Hej Gabi,
Nie wiem co odpowie autorka ja wstawiłam go do zimnego piekarnika i czas (35 minut) włączyłam dopiero gdy piekarnik się nagrzał. Chlebek ładnie wyrósł.
Czy ten chleb nie powinien wyrastać zamin pójdzie do piekarnika? Pieczemy tylko 35 minut? :O
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Wypróbowałam wczoraj, chleb jest smaczny, przepis prosty i bardzo szybki. Na pewno jeszcze nie raz będe robić.
Are you sure to delete this comment ?