- TM 31
Składniki
- 400 g pszenicy
- 400 g mleka
- 100 g wody
- 45 g świeżych drożdży
- 50 g miodu
- 150 g mąki pszennej
- 150 g orzechów włoskich
- sól
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
W Thermomixie zemleć 400 g pszenicy, czas 1 min/obroty 10, otrzymaną mąkę przełożyć do innego naczynia.
Do Thermomixa wlać 400 g mleka i 100 g wody, dodać 45 g świeżych drożdży i 50 g miodu, podgrzać czas 2 minuty 30 sekund/50 stopni/obroty 2.
Dodać zmieloną pszenicę, 150 g mąki pszennej, 2 łyżeczki soli i 150 g orzechów włoskich, wyrobić czas 3 min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" .
Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (około 40 x 12 x 7 cm).
Pozostawić do wyrośnięcia na około 40 minut.
Piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 200 stopni przez 45-50 minut.
Po wyjęciu z pieca zostawić chleb w formie na około 10 minut, następnie wyjąć i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze