Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
50min
Czas całkowity
1h 35min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 17/02/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 400 g pszenicy
  • 400 g mleka
  • 100 g wody
  • 45 g świeżych drożdży
  • 50 g miodu
  • 150 g mąki pszennej
  • 150 g orzechów włoskich
  • sól

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. W Thermomixie zemleć 400 g pszenicy, czas 1 min/obroty 10, otrzymaną mąkę przełożyć do innego naczynia.

    Do Thermomixa wlać 400 g mleka i 100 g wody, dodać 45 g świeżych drożdży i 50 g miodu, podgrzać czas 2 minuty 30 sekund/50 stopni/obroty 2.

    Dodać zmieloną pszenicę, 150 g mąki pszennej, 2 łyżeczki soli i 150 g orzechów włoskich, wyrobić czas 3 min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto" .

    Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (około 40 x 12 x 7 cm).

    Pozostawić do wyrośnięcia na około 40 minut.

    Piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 200 stopni przez 45-50 minut.

    Po wyjęciu z pieca zostawić chleb w formie na około 10 minut, następnie wyjąć i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

    Smacznego tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb pszenny z orzechami

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy