thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5h 30min
Czas całkowity
5h 30min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

Chleb pszenny z gara II

  • 25 g świeżych drożdży
  • 1 cukru, płaska łyżeczka
  • 350 wody, ml, ciepłej
  • 500 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki soli, płaskie
  • 2 łyżki oleju

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać pokruszone drożdże i cukier, wymieszać 3 minuty/37ºC/obr. 1. Dodać olej, mąkę i sól, wyrobić 3 minuty/ikona kłosa (funkcja wyrabianie). Przełożyć ciasto do miski, przykryć folia spożywczą, odstawić na cztery godziny do lodówki. W między czasie wstawić naczynie żaroodporne wraz z przykrywką do zimnego piekarnika, rozgrzać go do temperatury 200ºC (góra-dół). Jak piekarnik uzyska właściwą temperaturę do gorącego naczynia żaroodpornego przełożyć ciasto, przykryć. Piec 30 minut. Po upływie tego czasu odkryć, piec jeszcze 30 minut. Studzić na kratce.

Porady

Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb pszenny z gara II

Wydrukuj:

Komentarze

  • maja 30, 2021 at 20:53

    Robiłam według przepisu, tylko zamiast wkładać do lodówki na 4 godziny, odłożyłam w ciepłe miejsce, przykrywając ściereczką na godzinę i później przełożyłam do nagrzanego naczynia żaroodpornego, też wyszło! Pyszności

Are you sure to delete this comment ?