Czas przygotowania
1h 30min
Czas całkowity
2h 5min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
Chleb pszenny tzw. wek
- 500 gramów mąka pszenna typ 550
- 135 gramów mleka
- 150 gramów wody
- 20 gramów drożdże świeże
- 1 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczki soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Dodaj do naczynia:
1,5 łyżki mąki
75 g wody
20 g drożdży
Ustaw "Mieszanie" 1/"Wolne gotowanie" 3 minuty/"Sous-vide" 37 stopni - Pozostaw zaczyn w "Blokada naczynia miksującego" na około 15 minut.
- Dodaj do "Blokada naczynia miksującego" :
500 g mąki pszennej
75 g wody
135 g mleka
1 łyżeczka soli
Ustaw interwał wyrabiania ciasta "Ciasto" /"Wolne gotowanie" 3 minuty.
Pozostaw ciasto na około 30 miniut w "Blokada naczynia miksującego" . - Ponownie włącz interwał wyrabiania "Ciasto" /"Wolne gotowanie" 1 minuta.
- Wyciągnij ciasto na blat obsypany delikatnie mąka. Z ciasta stwórz wałek i pozostaw do wyrośnięcia.
- Rozgrzej piekarnik do 220 stopni i ułóż na dnie naczynie z ciepłą wodą. Piecz wek 10 minut, a następnie zmiejsz temperaturę do 180 stopni i piecz kolejne 20-25 minut.
Pozostaw do wystygnięcia na kratce. Smacznego!
Zaczyn
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?