Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
1h 25min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 260 gwody 2 lyzeczki cukru 200 g maki pszennej 200 g maki zytniej 4 lyzki oleju sol
  • 20 g drozdzy

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Thermomixa wlac 260 g  wody dodac 20 g drozdzy oraz lyzeczke cukru ,podgrzac czas 2 min 37st C- obr poz 2. Dodaj 200 g maki pszennej , 200 g maki zytniej , 4 lyzki oleju ,lyzeczke cukru ,lyzeczke soli wyrobic czas 4 min. Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" Ciasto"Ciasto" . Ciasto przelozyc do innego naczynia  pozostawić do wyrośnięcia na około 40 min., następnie przełożyć do
    natłuszczonej formy do pieczenia (około 37x12x7 cm). Piec we wcześniej
    rozgrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 35-40 min. Po wyjęciu z
    piekarnika pozostawić chleb w formie na około 10 min., następnie wyjąć i
    pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb pszenno zytni

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 10, 2012 at 17:50

    20g drożdży ... świeże ?jeśli tak mało to czy na pewno podniosą 400g mąki?

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

Are you sure to delete this comment ?