Składniki
- 1 płaskiej łyżeczki soli
- 20 g oleju
- 80-100 g nasion słonecznika, dyni... wg upodobań
- 150 g wody
- 30 g miodu
- 350 g mąki pszennej razowej
- 200 g mleka
- 40 g drożdży
- 150 g kaszy jęczmiennej perłowej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć kaszę, zemleć 1min/obr.10, przełożyć do innego naczynia
2.Do naczynia włożyć drożdże, wlać mleko i wodę, dodać miód, podgrzewać 2 min/37st./obr.1
3.Dodać zmieloną kaszę, mąkę,nasiona,olej, sól, wyrabiać 3min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto"
4.ciasto przełożyć do miski, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 30 min.
5.,ciasto przełożyć do wysmarowanej oliwą podłużnej formy ok. 35cm i ponownie odsawic na 15 min do wyrośnięcia, w tym czasie nagrzeać piekarnik do 200st. Piec chleb ok 30-40 min
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
witaj Raczku, szkoda że nie ma zdjęcia upieczonego chlebka Pozdrawiam