![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/tr6hxab4-36bdd-935804-cfcd2-v7kt2i5i/db4a3c76-51bd-4a46-a11b-ae724a8f81bd/main/chleb-pszenno-jeczmienny-z-ziarnami.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/tr6hxab4-36bdd-935804-cfcd2-v7kt2i5i/6c678cd4-27e6-4bb1-b95a-ab6fb4707386/main/chleb-pszenno-jeczmienny-z-ziarnami.jpg)
![thumbnail image 3](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/tr6hxab4-36bdd-935804-cfcd2-v7kt2i5i/c30e98ab-78a4-49a2-b0fe-d31af319ff65/main/chleb-pszenno-jeczmienny-z-ziarnami.jpg)
Składniki
- 1 płaskiej łyżeczki soli
- 20 g oleju
- 80-100 g nasion słonecznika, dyni... wg upodobań
- 150 g wody
- 30 g miodu
- 350 g mąki pszennej razowej
- 200 g mleka
- 40 g drożdży
- 150 g kaszy jęczmiennej perłowej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć kaszę, zemleć 1min/obr.10, przełożyć do innego naczynia
2.Do naczynia włożyć drożdże, wlać mleko i wodę, dodać miód, podgrzewać 2 min/37st./obr.1
3.Dodać zmieloną kaszę, mąkę,nasiona,olej, sól, wyrabiać 3min/"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto"
4.ciasto przełożyć do miski, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 30 min.
5.,ciasto przełożyć do wysmarowanej oliwą podłużnej formy ok. 35cm i ponownie odsawic na 15 min do wyrośnięcia, w tym czasie nagrzeać piekarnik do 200st. Piec chleb ok 30-40 min
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?