thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 27/03/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 0.5 kg mąki
  • po 1/3 szklanki:
  • otręby
  • siemię lniane
  • płatki owsiane
  • łuskany słonecznik
  • 20 g drożdzy
  • 0,7 litracieplej wody
  • łyczeczka soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wsypać do naczynia miksującego w podanej kolejności. Mieszać 1min/ Interwał.

    Masę przelać do foremki i odstawic w cieple miejsce do wyrośnięcia. Piec 40 min w temp 200ºC

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb pelen ziaren

Wydrukuj:

Komentarze

  • listopada 18, 2016 at 18:21
    5.0

    chlebek rewelacyjny. ale rzeczywiście trzeba dać 0,5 l wody. Polecam wszystkim Smile

  • grudnia 3, 2013 at 21:38
    5.0

    Chleb bardzo dobry, taki jak lubię. Ja dałam 0,5 l wody, a dodatkowo w piekarniku wstawiłam blache z wodą.  tmrc_emoticons.)

  • kwietnia 1, 2011 at 18:27

    Niestety, ale ten przepis w tej formie nie nadaje się do niczego.

     

     

  • marca 30, 2011 at 21:14

    Niestety ilosc wody podalam "na oko", wszystko zalezy od ilosci dodatkow jaka  sie dodaje. Masa po wymieszaniu nie powinna byc zbita w kulke, wtedy pieczywo jest zbyt kruche. Jesli z 0,7 wyszlo zbyt zadkie, radze dac 0,5l i wtedy jesli bedzie zbyt geste dolac jeszcze troche wody. Naprawde warto, chlebek jest przepyszny. Mozna tez dodac suszone sliwki zamiast siemienia lnianego. Powodzenia i smacznego.

  • marca 30, 2011 at 10:37
    1.0

    chleb niestety nadawal sie do wyrzucenia. Byl za bardzo wilgotny i niedopieczony po tych 40 min. Stanowczo za duzo wody.