Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 22/02/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 340 g wody
  • 1 łyżka oleju
  • 12 g drożdży, piekarskich
  • 1 łyżeczka soli
  • 1-2 łyżki cukru, (można zastąpić miodem)
  • 150 g mąki żytniej, (typ 2000, 1850, 720 - wg. uznania)
  • 350 g mąki, przennej (typ 650, 720)
  • 20-30 g otrębów (żytnich bądź pszennych)
  • 1 łyżka siemienia lnianego (można pominąć)
  • 1 łyżka słonecznika (można pominąć)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu. Uruchomić interwał na 3 minuty. Ciasto przełożyć do dużej keksówki. Pozostawić do wyrośnięcia na 1-1,5 godziny. Piec 35-40 minut w temperaturze 200 st. C. Przed włożeniem chleba piekarnik warto spryskać wodą (w celu wytworzenia pary). Po upieczeniu pozostawić 10 minut w formie, po czym wyjąć. Studzić na kratce.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb mieszany

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy