Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
- 340 g wody
- 1 łyżka oleju
- 12 g drożdży, piekarskich
- 1 łyżeczka soli
- 1-2 łyżki cukru, (można zastąpić miodem)
- 150 g mąki żytniej, (typ 2000, 1850, 720 - wg. uznania)
- 350 g mąki, przennej (typ 650, 720)
- 20-30 g otrębów (żytnich bądź pszennych)
- 1 łyżka siemienia lnianego (można pominąć)
- 1 łyżka słonecznika (można pominąć)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu. Uruchomić interwał na 3 minuty. Ciasto przełożyć do dużej keksówki. Pozostawić do wyrośnięcia na 1-1,5 godziny. Piec 35-40 minut w temperaturze 200 st. C. Przed włożeniem chleba piekarnik warto spryskać wodą (w celu wytworzenia pary). Po upieczeniu pozostawić 10 minut w formie, po czym wyjąć. Studzić na kratce.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze