thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
35min
Czas całkowity
1h 20min
porcja/porcje/porcji
25 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy

Składniki

CIASTO

  • 20 g oleju
  • 400 g mleka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczek soli
  • 1 łyżeczek cukru
  • 250 g maka pszenna bezglutenowa
  • 250 g mąka kukurydziana
  • 50 g drożdży

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Chleb kukurydziano - pszenny bezglutenowy
  1. do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlać 300 g mleka , dodać drożdże i cukier.  mieszać  2 minuty 37stopni 3 obroty .

    następnie dolać 100 g mleka

    następnie dodać mąkę kukurydzianą, pszenną bezglutenowa, sól, proszek do pieczenia i olej.

    wyrabiać ciasto 2 minuty Ciasto"Ciasto"

    przełożyć wyrobione ciasto do keksówki posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką.

    pozostawić do wyrośnięcia na 30 minut

    piekarnik rozgrzać do 200 stopni piec 20 minut

    następnie piec kolejne 25 minut w temperaturze 180 stopni

Porady

można postoać sezamem lub czarnuszka w zależności od upodobań

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb kukurydziano -pszenny bezglutenowy

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?