thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
1h 10min
porcja/porcje/porcji
20 plaster/plastry/plastrów
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 750 g jabłek, pokrojonych na ćwiartki
  • 100 g cukru
  • 150 g rodzynek
  • 500 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 200 g orzechów, całych, mieszanka
  • masło, do smarowania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Rozgrzać piekarnik do temp. 180°C.
    2. Do naczynia miksującego włożyć jabłka, rozdrobnić przy pomocy kopystki 5 s/obr. 5. przełożyć do innego naczynia.
    3. Do naczynia miksującego wsypać cukier, rodzynki, mąkę, proszek do pieczenia, kakao i cynamon, wymieszać 10s/obr.3.
    4. Dodać rozdrobnione jabłka i orzechy, wymieszać kopystką, wyrobić 3min/ Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" / Ciasto"Ciasto" . Jeżeli to konieczne, użyć kopystki do mieszania ciasta.
    5. Ciasto wyłożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (około 30 x 12 x 10 cm), piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 180°C przez 60 minut. Pozostawić przez 15 minut do ostudzenia w formie. Przed pokrojeniem na kromki pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb jabłkowo - orzechowy

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: