Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
1h 5min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

2 foremki chleba

  • 400 g mąki bezglutenowej np. Schar
  • 100 g ziaren amarantusa
  • 35 g oliwy z oliwek
  • 450 g wody
  • 20 g cukru
  • 5 g soli
  • 50 g drożdży

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Przygotowanie ciasta
  1. Do naczynia miksującego włożyć drożdże, cukier i wodę. Podgrzać 2 min/37st/1 obrót.

    Dodać pozostałe składniki, wyrobić 2min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto"

    Wyłożyć ciasto do foremek, pozostawić do wyrośnięcia ok. 15-20 minut. W tym czasie nagrzać piekarnik do 200 st. Piec ok. 45 min.

     

Porady

Ciasto bardzo szybko rośnie, jeśli będzie troszkę wystawać z   foremki, wstawiać do piekarnika.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb bezglutenowy z amarantusem

Wydrukuj:

Komentarze