Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
1h 5min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
2 foremki chleba
- 400 g mąki bezglutenowej np. Schar
- 100 g ziaren amarantusa
- 35 g oliwy z oliwek
- 450 g wody
- 20 g cukru
- 5 g soli
- 50 g drożdży
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego włożyć drożdże, cukier i wodę. Podgrzać 2 min/37st/1 obrót.
Dodać pozostałe składniki, wyrobić 2min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto"
Wyłożyć ciasto do foremek, pozostawić do wyrośnięcia ok. 15-20 minut. W tym czasie nagrzać piekarnik do 200 st. Piec ok. 45 min.
Przygotowanie ciasta
Porady
Ciasto bardzo szybko rośnie, jeśli będzie troszkę wystawać z foremki, wstawiać do piekarnika.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
A może być mąką kukurydziana ? Zamiast tej z schara ?
Bardzo smaczny chleb! Zmodyfikowałam jednak trochę przepis i zamiast 100g ziaren amarantusa, dodaję 50g amarantusa ekspandowanego + 50g mąki owsianej.