Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
20
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 22/07/11
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 100 g prosa
- 400 gmąki do wypieku chleba BEZGLUTEN lub PIEKARZ Balwiten-u
- 450 gciepłej wody
- 35 g oleju
- 10 g cukru
- 1 łyżeczka soli
- 30 g drożdży, Dr Oetkera
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. proso zemleć 30s/obr. 10
2. do naczynia wlać wodę
3. dodać drożdże, cukier , mąkę bezglutenową, olej, sól (w tej kolejności) - 5min/ poz. Interwał
4. przełożyć na blechę do chleba posmarowaną olejem
5. ciasto zostawiamy żeby urosło ok. 30min (musi podwoić swoją objętość)
6. piec 200*C ok. 30min
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
proso? bezglutenowe? mozna poprosic o wiecej informacji
Witam
Czy na pewno w przepisie ma być 30 g drożdży Dr Oetkera bo w jednym opakowaniu jest 7 g więc trzeba dać prawie 4 opakowania
Tynka
przestawienie się na dietę jest bardzo ciężkie i bardzo mało jest przepisów
czekam na inne propozycje dotyczące diety BG i BM