Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
20 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 100 g prosa
  • 400 gmąki do wypieku chleba BEZGLUTEN lub PIEKARZ Balwiten-u
  • 450 gciepłej wody
  • 35 g oleju
  • 10 g cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 30 g drożdży, Dr Oetkera

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. proso zemleć 30s/obr. 10

    2. do naczynia wlać wodę

    3. dodać drożdże, cukier , mąkę bezglutenową, olej, sól (w tej kolejności) - 5min/ poz. Interwał

    4. przełożyć na blechę do chleba posmarowaną olejem

    5. ciasto zostawiamy żeby urosło ok. 30min (musi podwoić swoją objętość)

    6. piec 200*C ok. 30min

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb bezglutenowy wnuczka Jasia

Wydrukuj:

Komentarze