Składniki
- 250 g mąki orkiszowej
- 250 g mąki tortowej
- 20 g masła
- 8 g soli
- 10 g cukru
- 20 g drożdży
- 280 ml wody
- 1 Pęczek pietruszki
- 3 ząbki czosnku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.
Do naczynia wlej wodę, dodaj drożdże i wymieszaj na jednolitą masę, 15 s, obroty 4-5. dodaj mąkę, cukier, sól, masło i wyrabiaj ciasto 5 min, obroty interwał. Wyciągnij ciasto, możesz włożyc na 15 minut do piekarnika nastawionego na 80 stopni. Następnie utwórz placek. Do naczynia włóż pietruszkę i czosnek, wodę i wszyztko zmiksuj, 10 s, obroty 5-6. Ciasto podziel na 2 części, rozwałkuj na placek. Do środka włóż czosnek z pietruszką, zwiń, ułóż w formie i posmaruj żółtkiem. Piec w piekarniku 40 -50 min, w temperaturze 210 *C.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Fajny i ciekawy przepis tylko faktycznie ile tej wody do ciasta a ile do czosnku, czasami na oko można coś popsuć zwłaszcza jak się robi danie pierwszy raz ale może się odważę i spróbuje zrobić na oko, no chyba że Annjak poda nam wcześniej konkretne ilości.
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
to nie może być mokre, dawałam "na oko"
Ile dodac wody do czosnku i pietruszki, a ile do ciasta?
Ewa K-S
Are you sure to delete this comment ?