Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 210 g mleka
- 7 g suchych drożdży
- 2 żółtka
- 350 g mąki pszennej
- 50 g masła
- 50 g cukru
- szczypta soli
- 50 g rodzynek
- łyżka maku i brązowego cukru do posypania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia wlewamy melko i podgrzewamy czas 1 min/ 37 st/ obr.2. Nastepnie dodajemy żółtka, masło, cukier, sól, drożdże, rodzynki i mąkę i wyrabiamy czas 1 min 30sek/ Interwał. Zostawiamy w naczyniu na 1 godzinę do wyrośnięcia, nastepnie dzielimy na trzy części, formujemy wałeczki i zaplatamy warkocz, smarujemy bialkiem pozostałym z jajek i posypujemy makiem i brązowym cukrem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez czas 25-30 minut.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
przepis jest naprawdę świetny, dzięki. prosty i b.smaczny -chałka zniknęła zanim ostygła
Pyszne dziękuję za przepis!
Palce lizac.pysznosci
właśnie upiekłam wygląda super, mam nadzieję, że równie rewelacyjnie smakuje
Dziękuję Madziu my bardzo lubimy chałki i często je robie muszę pomyśleć nad jakąś nową pozdrawiam i dziękuję
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Chałeczka jest rewelacyjna!!!
Witam może potrzeba troszku więcej mąki na stolnicę np pozdrawiam serdecznie i zyczę udanych wypieków
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
zrobiłam według przepisu ale ciasto nie chciało odkleić się od rąk co w tym wypadku trzeba zrobić?
Witaj alfa bardzo sie cieszę, że chałka smakowała dziekuję za komentarz i pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Super smaczna , ja zrobiłam bez bakalii bo uwielbiam chałkę z dżemem.