Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

CHLEBEK

  • 300 g wody
  • 30 g drożdży
  • 1 łyżki miodu
  • 500 g mąki pszennej
  • 80 g łuskanych pestek słonecznika
  • 1 łyżeczki soli
  • 50 g otrębów przenicy
  • 150 g kaszy gryczanej ugotowanej
  • jajko do posmarowania wierzchu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    chleba
  1. 1.Do naczynia miksującego wlać wodę,włożyć drożdże i miód podgrzewać 2 min/37 C/obr 2

    2.Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem kaszy grybzanej,wyrobić 3min/obr intermał   W trakcie wyrabiania ciasta przez otwór w pokrywie dodać kasze gryczaną.

    3.iasto przełożyć do podłużnej formy(około 25*12*tmrc_emoticons.8)i odstawić do wyrośnięcia.

    4.Rozgrzać piekarnik do temp 180C ,posmarować ciasto jajkiem,można posypać nasionami.Piec około 45 min.

    5.Po upieczeniu wyjąć z formy i zostawić do ostygnięcia

    3.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

CHLEB Z KASZĄ GRYCZANĄ

Wydrukuj:

Komentarze

  • lutego 4, 2017 at 17:07
    5.0

    Bardzo smaczny chlebek. Trochę zmodyfikowałam i dodałam więcej nasion tj siemienia lnianego, nasion chia i sezamu. Zmieszałam też rózne otręby. Ale przepis fajny i bardzo prosty.