thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

CHLEB Z GARNKA

  • 600 gramów mąki pszennej, typ 650
  • 2 łyżeczki soli, himalajska
  • 360 gramów wody, letniej
  • 25 gramów drożdży, świeżych
  • 2 łyżeczki cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    CHLEB Z GARNKA
  1. Drożdże + woda + cukier Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" 2min/temp 37/obr 1

    Dodajemy mąkę i sól i wyrabiamyCiasto"Ciasto" 3 min.

    Przykrywamy ściereczką i odstawiamyna 35 min w ciepłe miejsce.

    Następnie jeszcze raz ugniatamy i pozostawiamy na 20 min już uformowany chlebek.

    Pieczemy w rozgrzanym garnku żeliwnym w piekarniku temp. 200 przez 30 min z przykrywką.

    A następnie bez przykrywki przez kolejne 30 min.

    Studzimy na kratce. SMACZNEGO!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

CHLEB Z GARNKA

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?