Czas przygotowania
30h 0min
Czas całkowity
31h 0min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
CHLEB WIELOZIARNISTY
- 0,5 litra wody
- 50 g drożdży
- 1 łyżeczki cukru
- 500 g mąki krupczatki
- 50 g otrębów pszennych
- 50 g słonecznika
- 50 g sezamu
- 100 g siemienia lnianego
- 2 łyżeczki soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do"Blokada naczynia miksującego" wlwamy wodą, kruszymy drożdzę i wsypujemy cukier. Ustawiawiamy 2 min. temp. 37 st. obroty "Obroty wsteczne" 2.
Dodajemy do "Blokada naczynia miksującego" pozostałe składniki. Ustawiamy 3 min. pozycja termomix i wyrabiamy.
Ciasto odstawiamy na 20 min do wyrośnięcia.
Wylewamy do brytfanki i wstawiamy do zimnego piekarnika.temp. 180 st. 1 godz.
Chleb Wieloziarnisty.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
witam czy to nie za dużo drożdży