Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
30h 0min
Czas całkowity
31h 0min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

CHLEB WIELOZIARNISTY

  • 0,5 litra wody
  • 50 g drożdży
  • 1 łyżeczki cukru
  • 500 g mąki krupczatki
  • 50 g otrębów pszennych
  • 50 g słonecznika
  • 50 g sezamu
  • 100 g siemienia lnianego
  • 2 łyżeczki soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Chleb Wieloziarnisty.
  1. DoBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlwamy wodą, kruszymy drożdzę i wsypujemy cukier. Ustawiawiamy 2 min. temp. 37 st. obroty Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 2.

    Dodajemy do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" pozostałe składniki. Ustawiamy 3 min. pozycja termomix i wyrabiamy.

    Ciasto odstawiamy na 20 min do wyrośnięcia.

    Wylewamy do brytfanki i wstawiamy do zimnego piekarnika.temp. 180 st. 1 godz.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

CHLEB WIELOZIARNISTY

Wydrukuj:

Komentarze