thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
3h 45min
Czas całkowity
4h 35min
porcja/porcje/porcji
--
Poziom
--

Składniki

CHLEB PEŁNOZIARNISTY

  • 550 g woda
  • 720 g mąka pełnoziarnista
  • 15 g drożdże
  • 10 g soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. do naczynia dodaj wodę i mąkę wymieszaj 20s/obr6, zostaw na 40 min

  2. dodaj drożdze i sól, 6minCiasto"Ciasto" , przekładamy do naoliwionej miski na 2 godziny

  3. włącz piekarnik na 250st., wyciągnij ciasto na blat, uformuj bochenek i przełóz na blachę,
    na najniższy poziom w piekarniku wstaw naczynie z zimna wodą

  4. chleb wstaw do piekarnika i piecz 20 min w 250 st, a następnie zmniejsz temperaturę do 220st i piecz kolejne 30 min.
    po upieczeniu wystudź chleb na kratce

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

CHLEB PEŁNOZIARNISTY

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: