![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/gh2ymtx1-df1d7-783192-f60be-8pdvc07a/616386c9-8e1a-4c1c-bffe-7646fed9483a/main/chleb-pelnoziarnisty.jpg)
Składniki
CHLEB PEŁNOZIARNISTY
- 550 g woda
- 720 g mąka pełnoziarnista
- 15 g drożdże
- 10 g soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
do naczynia dodaj wodę i mąkę wymieszaj 20s/obr6, zostaw na 40 min
dodaj drożdze i sól, 6min
"Ciasto" , przekładamy do naoliwionej miski na 2 godziny
włącz piekarnik na 250st., wyciągnij ciasto na blat, uformuj bochenek i przełóz na blachę,
na najniższy poziom w piekarniku wstaw naczynie z zimna wodąchleb wstaw do piekarnika i piecz 20 min w 250 st, a następnie zmniejsz temperaturę do 220st i piecz kolejne 30 min.
po upieczeniu wystudź chleb na kratce
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?