thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
55min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 13/04/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 450 g wody
  • 40 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 80 g mąki, razowej
  • 90 g mąki żytniej
  • 100 g mąki, pełnoziarnistej (np. Lubella)
  • 450 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki oleju

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie








  1. Do thermomixa wlać 450 g wody, dodać drożdże i łyżeczkę cukru. Podgrzać, czas 1,5 min/37st./obroty 2. Następnie wsypać mąki wg podanej kolejności, dodać sól i olej, wyrobić czas 2,5 min. Mixtopf geschlossenTeigstufe.Ciasto przełożyć do foremki (ok. 37x12x7cm), pozostawić do wyrośnięcia. Piec w temp. ok. 200 st.

    50-60 min. Po wyciągnięciu z piekarnika chleb od razu posmarować wodą za pomocą

    pędzelka (będzie miał błyszczącą skórkę). Piec

    w temp. ok. 200 st.

    50-60 min. Po wyciągnięciu z piekarnika chleb od razu posmarować wodą za pomocą

    pędzelka (będzie miał błyszczącą skórkę).

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

CHLEB CODZIENNY

Wydrukuj:

Komentarze